UX Tasarımı ve SEO Arasındaki Bağlantı Hakkında Bilinmesi Gereken Üç Şey

Muhtemelen ekibinizde kullanıcı deneyimi (UX) konusunda tutkulu kişiler var. Muhtemelen pazarlama ekibindeki diğerleri, bir sitenin iyi SEO ...


Muhtemelen ekibinizde kullanıcı deneyimi (UX) konusunda tutkulu kişiler var. Muhtemelen pazarlama ekibindeki diğerleri, bir sitenin iyi SEO uygulamaları gerektirdiğinde sahip olduğu potansiyeli anlar.

İster inanın ister inanmayın, harika web tasarımının bu iki kavramı, düşündüğünüzden daha bağlantılıdır. Bazıları bu ikisini modern bir dijital deneyimin gerekli parçaları olarak görse de, hem arama motorları hem de kullanıcılar, etkili bir kitle geliştirmek istiyorsanız bunları bir zorunluluk olarak görüyor.

UX tasarımı ve SEO arasındaki bağlantı hakkında bilinmesi gereken üç şeyi açıklayacağım. Ama önce, bu iki şey gerçekte nasıl bağlantılı?

UX Tasarımı ve SEO Nasıl Bağlanır?

Arama motoru optimizasyonu, web sitenizi arama motorlarının içeriğinizi "zengin" olarak görmesini sağlayacak şekilde tasarlama eylemidir. Bu, iyi yazılmış kopyayı, gezinmesi kolay menüleri ve daha fazlasını içerir. Öte yandan UX, gerçek CSS'nin yanı sıra meta metin ve daha fazlası dahil olmak üzere bir web sitesine giren ayrıntılarla ilgilidir.

Her ikisinde de uzmanlaşmış yeni başlayan bir marka ajansı size tek bir şeyle bağlı olduklarını söyleyecektir: kullanıcı. İzleyiciler, bir sitenin hızlı ve verimli olmasının yanı sıra göze hoş gelen ve takip edilmesi kolay olmasını ister. Bu nedenle, harika bir site oluşturmak için her iki öğeye de odaklanmak çok önemlidir. İşte bilmeniz gereken üç özellik.

UX Tasarımı ve SEO Hakkında Bilinmesi Gereken Üç Şey


Faydalı Başlıklar

H1'ler, H2'ler vb.'nin bir sitenin SEO puanı için çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Öğrendiğinizde şaşırmış olabileceğiniz şey, bunun UX tasarımına da yardımcı olmasıdır. Bazen, SEO kriterlerini karşılamak, tasarımda insan unsurunu yaratıcılığa götürüyormuş gibi geliyor. Başlık eklemek, yalnızca arama motorlarını mutlu ediyormuş gibi görünebilir, ancak kullanıcılar da başlıkları sever.

Daha İyi Web Sitesi Performansı ve Yükleme Süreleri

UX tasarımının güzel yanı, hem görsel hem de içsel düzeyde hem de teknik düzeyde gerçekleşmesidir. Günümüzde kullanıcılar, her şeyin temiz ve keşfedilmesi keyifli görünmesini bekliyor. Ayrıca işlerin hızlı ve gezinmesi kolay olmasını isterler. Bu nedenle UX tasarımı ve sayfa performansı el ele gider.

Bir site görsel olarak iyi görünüyorsa, kullanıcılar mutlu olacaktır. Bununla birlikte, site yavaş çalışırsa, çok fazla trafik kaybedersiniz. SEO, arama motorlarının kullanıcıları sitenize bağlamaya hazır olması sayesinde hız konusunda yardımcı olur. SEO, web sitelerinin okunması ve takip edilmesi kolay menüler içermesini, bağlantıları stratejik olarak kullanmasını ve siteleri yavaşlatan çok sayıda widget'tan kaçınmasını gerektirir. Tüm bunlar aynı zamanda iyi bir UX tasarımı oluşturmaya yardımcı olur. İkisi, iyi bir web sitesi oluşturmak için mükemmel ortaklardır.

SEO'yu Yoksay ve İyi UX Önemli Değil

Makalenin bu noktasında, UX tasarımının ve SEO'nun doğal olarak bağlantılı olduğunu umuyorum. Bununla birlikte, bağlantı halindeyken SEO'nun zaman zaman tasarımcılar tarafından hala göz ardı edildiği söylenemez. Özellikle SEO sadece arama motorlarıyla ilgili olmadığı için bu çok büyük bir yanlış adımdır. UX tasarımı ve SEO, bir kullanıcının bakış açısı üzerinde etkilidir. Bir web sitesi için iyi bir kullanıcı deneyimi oluşturulsa bile, net başlıkların, optimize edilmiş web sitelerinin ve gezinmesi kolay menülerin ve blogların olmaması, bir web deneyiminin neler yapabileceğini engelleyecektir.

SEO ve UX, gelişmek için birbirine güvenen bir çifttir. İkisi arasındaki bağlantıyı görmezden gelmediğinizden emin olun! Web siteniz ve izleyicileriniz, her şey söylendiğinde ve yapıldığında zaman ayırdığınız için minnettar olacaktır.

Yorum

BLOGGER
Yazar
Şimdi
Üret
Kazan
Arıyoruz!
Ad

Android,4,Bilim,3,Donanım,2,Dünya,1,Ekonomi,2,Güncel,4,İnceleme,1,İnternet,2,Teknoloji,4,Yazılım,5,
ltr
item
Techof 724: UX Tasarımı ve SEO Arasındaki Bağlantı Hakkında Bilinmesi Gereken Üç Şey
UX Tasarımı ve SEO Arasındaki Bağlantı Hakkında Bilinmesi Gereken Üç Şey
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjzD4z8Y4PmF0NDa_7LdXVKDk2_QyiHsniEwSMXiXoDSyowlW7EjlCYmlZKQMumE_L_Gzqkkz52EJNhuNbKArQPqzEDYsEN7iH-1SqrkB3QZq20CQl7n7Lsv68TocNcyLGOijZmwR_OAucn9AbRIV6aAyM0M7_TGG4SbfsBMnVPwg0KcZqFgVjoeU2i=w640-h428
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjzD4z8Y4PmF0NDa_7LdXVKDk2_QyiHsniEwSMXiXoDSyowlW7EjlCYmlZKQMumE_L_Gzqkkz52EJNhuNbKArQPqzEDYsEN7iH-1SqrkB3QZq20CQl7n7Lsv68TocNcyLGOijZmwR_OAucn9AbRIV6aAyM0M7_TGG4SbfsBMnVPwg0KcZqFgVjoeU2i=s72-w640-c-h428
Techof 724
https://techof724.blogspot.com/2021/10/ux-tasarm-ve-seo-arasndaki-baglant.html
https://techof724.blogspot.com/
https://techof724.blogspot.com/
https://techof724.blogspot.com/2021/10/ux-tasarm-ve-seo-arasndaki-baglant.html
true
4243090326901504563
UTF-8
Yüklenen Tüm Gönderi Hiçbir yayın bulunamadı Hepsini Gör Devamı Cevap Cevabı iptal et Sil Gönderen Ana sayfa Sayfalar Yayınlar Hepsini Gör BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle hiçbir yayın eşleşmesi bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şimdi 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Yesterday $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy