Hyundai ve Kia Ay Robotu Yapıyor

Hyundai ve Kia yan kuruluşu , ay yüzeyi için mobilite çözümleri geliştirmek üzere altı Kore enstitüsü ile el ele verdi.


Hyundai ve Kia yan kuruluşu , ay yüzeyi için mobilite çözümleri geliştirmek üzere altı Kore enstitüsü ile el ele verdi. İki otomobil üreticisi, gelecekteki ay görevleri için tam olarak ne tür robotlar yaptıklarını açıklamadı, ancak odak noktası, Dünya'nın tek doğal uydusundaki zorlu koşullara göğüs germek olacak. İlginç bir şekilde, Hyundai tarafından paylaşılan sanatsal yorum, ekibin şu anda Hyundai'nin sahip olduğu Boston Dynamics tarafından yapılanlar gibi dörtlü refakatçi robotlar üzerinde çalışacağını gösteriyor . Burada, Hyundai'nin fabrika devriyesi için Boston Dynamic's Spot'u konuşlandırdığını belirtmekte fayda var .

Hyundai ve Kia'nın araştırma enstitüleriyle son işbirliğinin bir parçası olarak, planları Ağustos ayından itibaren uygulamaya koyacak bir danışma organı oluşturuldu. Hyundai'ye göre, temel amaç "ay keşif hareketliliği kavramını tanımlamak" ve aya dayalı operasyonlar için bu planları uygulamak. Hem özel hem de devlet kurumlarının katılımını içeren proje, aynı zamanda Dünya için daha verimli otomobil çözümleri oluşturmak için bir test yatağı görevi görecek.

Ortaklık ile şirket, yakın gelecekte aya ve ötesine yapılacak görevler için robotik ve mobilite çözümleri geliştirmeye aday olmayı da hedefliyor. Uzay özelleştirmesinin moda haline geldiği ve NASA'nın benzerlerinin bile NASA gibi özel oyuncuların hizmetlerini güvence altına aldığı bir çağda, Hyundai'nin hırsı çok uzak görünmüyor.

Hyundai'nin üzerinde daha fazla konsept var


Hyundai ve Kia'nın ortaklığı kayda değer, ancak bu Güney Koreli otomobil markası için türünün ilk girişimi değil. Bu ayın başlarında şirket , gelecekte karbonsuz bir toplum için sürdürülebilir bir konut konsepti olan Habitat One'ı sundu. Proje, yakındaki insan hareketini algıladıklarında dinlenme platformlarına dönüşen robotlar, çevreye oksijen salan 3D baskılı bir ağaç ve çevre dostu bir yaşam alanı için çok sayıda başka biyo-dijital konsept öngörüyor.

Şubat 2021'de Hyundai , zorlu arazilerde yük taşımak için tasarlanmış robotik bir araç olan Transforming Intelligent Ground Excursion Robot (TIGER) X-1 adlı bir Ultimate Mobility Vehicle (UMV) konseptini de sergiledi . 360 derece yön kontrolü sağlayan benzersiz bir bacak ve tekerlek hareket sistemine sahiptir. Mürettebatsız makine, doğal afetlerin vurduğu alanları hedef alıyor, ancak ay yüzeyini keşfetmek için de değiştirilebilir.

Şirket ayrıca Hyundai'nin "robot bacaklı elektrikli otomobil" olarak sınıflandırdığı Elevate adlı aktif geliştirmede benzer bir konsepte sahip. Yürüyen bir araba olarak da tanımlanır, çok eklemli bacaklara monte edilmiş ve bir çekirgeden esinlenerek akan suyun üzerinde tırmanmasına, zıplamasına ve yükselmesine izin veren tekerleklere sahiptir.


Read More: https://www.slashgear.com/943616/hyundai-and-kia-are-building-a-moon-robot

Yorum

BLOGGER
Yazar
Şimdi
Üret
Kazan
Arıyoruz!
Ad

Android,4,Bilim,3,Donanım,2,Dünya,1,Ekonomi,2,Güncel,4,İnceleme,1,İnternet,2,Teknoloji,4,Yazılım,5,
ltr
item
Techof 724: Hyundai ve Kia Ay Robotu Yapıyor
Hyundai ve Kia Ay Robotu Yapıyor
Hyundai ve Kia yan kuruluşu , ay yüzeyi için mobilite çözümleri geliştirmek üzere altı Kore enstitüsü ile el ele verdi.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifvw6wqE6Yu7W-xZSJdDlpuoFrq5ZiHhYIgb0GAcSriU_PVzKYdCYDRvgo8ioqtYWjRvqPlGBnpWPB0KSMAnthJmVqwTQGtoirAd5RXkYnHsxzujqmelrvi_3jkfpMtCPwhIfZmMEbA9U3usiB73SMHEcFLzLuBYpKVat7mPZrp2I5YmR1PhWlKLIv/w640-h424/Hyundai%20Tiger%20d%C3%B6rt%20ayakl%C4%B1%20otonom%20off-roader.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifvw6wqE6Yu7W-xZSJdDlpuoFrq5ZiHhYIgb0GAcSriU_PVzKYdCYDRvgo8ioqtYWjRvqPlGBnpWPB0KSMAnthJmVqwTQGtoirAd5RXkYnHsxzujqmelrvi_3jkfpMtCPwhIfZmMEbA9U3usiB73SMHEcFLzLuBYpKVat7mPZrp2I5YmR1PhWlKLIv/s72-w640-c-h424/Hyundai%20Tiger%20d%C3%B6rt%20ayakl%C4%B1%20otonom%20off-roader.jpg
Techof 724
https://techof724.blogspot.com/2022/07/hyundai-ve-kia-ay-robotu-yapiyor.html
https://techof724.blogspot.com/
https://techof724.blogspot.com/
https://techof724.blogspot.com/2022/07/hyundai-ve-kia-ay-robotu-yapiyor.html
true
4243090326901504563
UTF-8
Yüklenen Tüm Gönderi Hiçbir yayın bulunamadı Hepsini Gör Devamı Cevap Cevabı iptal et Sil Gönderen Ana sayfa Sayfalar Yayınlar Hepsini Gör BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle hiçbir yayın eşleşmesi bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şimdi 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Yesterday $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy