Görünüşe göre dünya son zamanlarda daha kararmaya başladı. Bu, üzerinde yaşadığımız gezegenin giderek kötüleşen iklim değişikliği nedeniyle ...
Görünüşe göre dünya son zamanlarda daha kararmaya başladı. Bu, üzerinde yaşadığımız gezegenin giderek kötüleşen iklim değişikliği nedeniyle daha az ışık yansıttığı anlamına geliyor .
Bu, Jeofizik Araştırma Mektuplarında yayınlanan bir çalışmadan ortaya çıktı.
Araştırmada, araştırmacılar, Dünya'dan yansıyan ve Ay'ın yüzeyini aydınlatan ışık olan dünya ışığını veya Dünya ışınlarını ve uydulardan gelen ölçümleri ölçtüler.
Bu, son yirmi yılda Dünya'nın yansımasında veya albedosunda önemli bir düşüş olduğunu bulmak için yapıldı.
Yeni bulgular, Ay'ı görüntülemek için özel bir teleskop türü kullanılarak Big Bear Güneş Gözlemevi'nde toplanan yirmi yıllık Dünya ışık verilerini kullanıyor.
Araştırmacılar, 1998 ile 2017 yılları arasında yaklaşık 800 gece boyunca ışıkta küçük ama önemli bir düşüş olduğunu ortaya çıkaran verileri analiz etti.
Raporlara göre, Dünya şimdi 20 yıl öncesine göre metrekare başına yaklaşık yarım watt daha az ışık yansıtıyor ve düşüşün çoğu son üç yılda meydana geliyor.
Bu rakam, Dünya'nın ışığı veya albedo terimini yansıtma yeteneğinde %0.5'lik bir azalmaya eşdeğerdir. Toplamda, Dünya gelen güneş ışığının yaklaşık %30'unu yansıtır.
Çalışmaya katılan New Jersey Teknoloji Enstitüsü'nden Phlip Goode, "Albedo'daki bu düşüş, 17 yıllık düz albedodan sonra son üç yılın verilerini analiz ettiğimizde bizim için sürpriz oldu" dedi.
Sebeplerden birinin Pasifik Okyanusu üzerinde son yıllarda sayısı azalan alçak bulutlar olduğu düşünülüyor. Bu bulut, dünyadaki güneş ışığını yansıtan nesnelerden biridir.
Dünya üzerindeki ışığın azalması, Dünya'nın iklim sistemi tarafından ne kadar güneş enerjisinin tutulduğuna bakılarak da görülebilir.
Bu önemli ek güneş enerjisi, Dünya atmosferine ve okyanuslara ulaştığında, ekstra güneş ışığı son yirmi yılda uygulanan toplam antropojenik iklim kadar büyük olduğundan, küresel ısınmaya katkıda bulunabilir.
Yorum